E marti, e Valentine’s Day si pentru prima data, constient, dar involuntar, am sarbatorit evenimentul. Adica cat de cascat sa fiu sa ma duc singur, la un centru Spa unde oferta -50% de Valentine’s Day trona la receptie probabil cu saptamani inainte? Atat de inconstient. Am riscat. Adica ce se poate intampla? Iata ce:

Inca de afara mi-am dat seama, dupa pozitia masinilor in parcare, “una peste cealalta”, ca e inghesuiala mare si ca inghesuiala nu e datorata doar numarului mare de vizitatori, ci si de alte motive iubarete.
La receptie dragoste multa. Sa nu uitam suntem la Aria, unde mai trebuie sa asteptam cinci ani pana se implinesc cei sapte de acasa si pana cand iti va si raspunde cineva la salut (nota bene: niciodata nu saluta ei primii). Ma rog, erau ocupati si, na, ii inteleg, ar fi preferat sa nu lucreze in asta sfanta zi de sarbatoare. La tati ni’i greu!
Trec peste detalii ma schimb si intru. Mai intai curios, apoi si mai curios si in final din ce in ce mai curios. Primele surprize apar: sunt foarte putini copii, muzica e in surdina, culoarele sunt aproape libere. Mai toata lumea (a se citi cuplurile) s-a polarizat la capetele bazinului. Cativa stau agatati pe cordoanele despartitoare. Ceva insa e ciudat. Imi ia ceva timp pana sa ma dumiresc. Gata, stiu ce e ciudat! Astazi toate fetele sunt mai inalte ca barbatii. Care putea fi probabilitatea?! Probabilitatea e greu de calculat, dar conditiile sunt clare: fata si baiatul stau fata in fata si desi sunt scufundati in apa, suprafata de contact intre cei doi este scufundata in vid.
Intr-un colt mai intunecat, un cuplu mai in varsta abia se face remarcat. Aceeasi diferenta de nivel intre ei, aceeasi apropiere, dar cu o deosebire majora fata de restul cuplurilor: ea sta in spatele lui. Experienta isi spune cuvantul. Probabilitatea e imposibil de calculat, conditiile si mai clare: el trebuie sa poarte ochelarii de inot pe ochi desi are capul afara, iar ea isi scoate de juma’ de ora o geana imaginara din ochiul drept… sau stang depinde cum te uiti.
Eu imi fac liniutele nestingherit: fata, spate, bras, broasca, fluture. Brusc zaresc un grup de sirene care ma privea de pe sezlonguri. Nici nu mi-am inchipuit ca exista si persoane ne-pereche. Si mai brusc m-am facut ca sunt foarte ocupat, obosit, trageam tare si evitam sa ma uit la grup. Bine am facut. As fi orbit daca ma uitam direct. Cu vederea periferica afectata de un strabism congenital nu puteam sa ma decid daca e un grup format din trei persoane sau o singura persoana cu trei capete. Ramane un mister. Mai bine asa.
Mai bag eu liniute stanga-dreapta, cand, un alt grup se uita la mine. De data asta, hotarat, ma uit inapoi la grup. Fatalitate: doi barbosi si un chel zambeau unul la altul si toti la mine. Chelul se desprinde de grup si plonjeaza artistic in apa, chiar in fata mea, stropindu-ma. Ma scufund dupa el si cu o torpila gazoasa il trimit inapoi la grupul lui LGBT-ist. Sunt salvat.

Obosit, pe bune de data asta, ma indrept spre sauna si jacuzzi. Mai are sens sa va explic ca bazinul era un fel de preludiu si ca “the hard core” era inauntru? Aici muzica era la maxim, ca daca era liniste se auzeau gemetele: oameni chinuiti de bulele de la jacuzzi sau de caldura din sauna. Trupuri sculptate, mai ales masculii, desprinse direct din frescele grecesti. Afroditele botoxate pe sezlonguri. Si eu stingher printre ei. Nici o privire catre mine, deci e clar: indiferent in ce spectru se*&%^xual se afla, numarul celor prezenti, pana sa intru eu, era par. Eu am transformat numarul rational intr-unul irational: wtf am I doing here? Fac o sauna rapida, sar peste jacuzzi (si la propriu si la figurat) si plec. Mai aveam un singur hop: dusurile. Mi-am pastrat apa in urechi sa evit vreun contact sonor neavenit, am intrat la dusuri, am pastrat slipul pe mine, m-am sapunit repede, un pic de sampon pe par si… shit: prin conducte si scurgere, chelul a inotat din bazin direct langa mine la dusuri. Am pus prosopul pe mine si am parasit incinta.

In final o singura dorinta: cand o sa ma fac mare si o sa sarbatoresc si eu Ziua Indragostitilor, o sa imi las si eu sa creasca burta si tatuajele pe brand.

Toate personajele sunt fictive si pur intamplatoare, nici macar nu e o mare diferenta fata de o zi obisnuita de bazin. Putea sa fie oricine in locul meu. Asa ca… How is the water?

Happy Balentine’s Day!

Sebant